Az én vállalkozásom: holisztikus üzleti mentor

Az én vállalkozásom: holisztikus üzleti mentor

Szívvel-lélekkel vállalkozni? Sokan így dolgoznak. Elhivatottak, szenvedélyesek, és vannak azok a területek, ahol erősen dominál az ÉN, a saját személyiség, a belső karakter. Ilyenek például a tanácsadók, terapeuták, segítők, művészek.
Elsősorban velük és a hozzájuk hasonló elkötelezett kisvállalkozókkal dolgozik Perneczky Andrea, holisztikus üzleti mentor. Azt, hogy milyen a holisztikus mentor, hogyan segít – nos erről ő maga mesél a következőkben.
Női Kurázsi: Azt mondtad, amit csinálsz, az tulajdonképpen lélekkel töltött üzleti stratégia.
Perneczky Andrea: igen. Azt tapasztaltam, hogy sokkal könnyebb haladni az életben úgy, hogy összekapcsoljuk a lélek és az ész erejét.
 
NK: Hogyan kell ezt a gyakorlatban elképzelni?
PA: Én magam 17 éve léptem az útkeresés, változtatás ösvényére, ezt teszem folyamatosan és igazából a munkám is erről szól: segítek másoknak az útját megtalálni. Alkalmazom az univerzum, a természeti erők törvényeit és integrálom az életembe folyamatosan. Befele figyelésesel rálelhetünk a válaszainkra.
Üzleti stratégia kialakítása, a stabil alapok lefektetése a feladatom, mindezt a személyiséggel összhangban, hogy később ne legyen ellentmondás az üzlet és a szívbéli vágyak között. Ehhez elengedhetetlen az önismeret, a blokkok oldása, a régi minták, a berögzüléseink átalakítása, hogy ne akadályozzák a fejlődést és növekedést.
 
NK: Ilyen blokk lehet például, ha valaki rosszul áll a pénzügyeihez, nem megy jól az üzlete sem, hiába erőlködik?  
PA: Pontosan ilyen. Kisvállalkozóknál – kifejezetten a hölgyeknél – éppen ez a legmeghatározóbb probléma, illetve az, hogy az alkalmazotti létből kilépve átalakítsák a gondolkodásukat és vállalkozóként tekintsenek az egyes helyzetekre.
Ezeknek az eredete többnyire a társadalmi dogmákból adódik, mert ”nincs pénz”, ”meg kell szakadni a munkában a boldogulásért” – ezek tudat alatt ott vannak az elmében és visszaköszönnek, főleg a vállalkozói életben. Hatással vannak az árazásra, a termékekre, az önértékelésre.  
NK: Mi az a pont, ahol valaki rádöbben arra, hogy gondja van ezzel?
PA: Általában azt veszik észre, hogy hiába dolgoznak sokat, az eredmény messze elmarad. Nincs annyi feliratkozó, nem jön annyi vásárló, nincs elégedettség érzés. Létezik az a fajta tudatosság is, amikor valaki nagyobb lépést tervez a vállalkozásában és azért jön hozzám, mert oda szeretne eljutni mentálisan, majd pedig az üzlettel.
 
NK: Férfiak vagy nők jellemzően az ügyfeleid:
PA: Jellemzően nők, de jönnek hozzám házaspárok, férfiak is. Azt tapasztalom, hogy a nők nyitottabbak (és bátrabbak) a saját válaszaik felkutatásában.
 
NK: Hogyan lesz az ember holisztikus mentor?
PA: Sokáig mentoráltam holisztikus terapeutaként, de hiányzott a gyakorlati énem ebből a munkából. Multis háttérrel, éveket töltöttem az élelmiszeriparban minőségbiztosítási és élelmiszerbiztonsági tanácsadóként, így a kettő ötvözete hozta az üzleti coaching-ot, így az üzleti tudásom is érvényesülni tud.
NK: Hogyan dolgozod fel az ügyfelek problémáit? Mentálisan hogyan zárod ki ezeket:
PA: Olyan energiarendszerekkel dolgozom, amely segítségével el tudom különíteni a saját és az ügyfél rezgéseit, így le tudom magamról választani mások energiáit. Energetikai technikákat és teremtő módszereket egyébként tanítok az ügyfeleimnek, azért hogy harmonikusabb életet éljenek, gyorsabban megvalósítsák céljaikat.
 
NK: Hogyan zajlik maga a mentorálás? Klasszikus coaching szituációt képzeljünk el vagy egy kissé spirituálisabb környezetbe viszed az ügyfeledet?
PA: Elsősorban online dolgozom, konzultálok, hiszen az energia végtelen, tehát az oldások a beszélgetés során távolból is megtehetők, plusz így sok időt takarítanak meg az ügyfeleim is.  Ráadásul ez lehetővé teszi a külföldi megjelenéseim erősítését, ez a következő tervem.
 
NK: Mi lenne az egyetlen tanácsod a vállalkozóknak, mire figyeljenek?
PA: Mindenképpen a gondolatok és érzések összhangjára figyeljenek. Mert amikor az érzéseink és a szándékunk nem passzol, ha tele vagyunk kételyekkel, akkor az érzelmek együttes rezgése, energiája fog uralkodni és meghatározza az eredményeket.

Leave a Reply

3 × 3 =